April 2014 Lezing gamen en autisme zeeland donderdag 21 augustus, 2014

De avond is bedoeld voor ouders en begeleiders van kinderen en jongeren met autisme met een gemiddelde tot hoge cognitieve begaafdheid. De jongeren zijn zelf ook van harte welkom.

Om ouders en hulpverleners houvast te bieden bij het begeleiden van kinderen en jongeren met autisme die games spelen, naar een goede balans tussen het gamen en andere activiteiten en verantwoordelijkheden.

Wanneer gaat gamen voor je ontspanning over in overmatig gamen of zelfs gameverslaving? En wat kun je doen als ouder of begeleider om ervoor te zorgen dat het gamen een gezonde activiteit blijft?

Journalist Erno Mijland en verslavingsdeskundige Herm Kisjes schreven een boek over dit onderwerp: ‘Gamen en autisme’. Ze deden onderzoek en voerden vele gesprekken met deskundigen, gamers met autisme en hun ouders.

Tijdens deze informatie-avond gaan ze in op de aantrekkingskracht van games, de match tussen games en kenmerken van autisme en de mogelijkheden en risico’s van het spelen van games. Verder geven ze enkele adviezen voor opvoeders en begeleiders. In het tweede deel van de avond is er gelegenheid om vragen te stellen en om met elkaar van gedachten te wisselen. Het boek van Mijland en Kisjes is na afloop met korting verkrijgbaar.

Voor meer informatie klik hier!

Kijk ook op www.betergamen.nl