cannabisverslaving

Wat is cannabisverslaving
Cannabis is een hallucinogeen middel, dat gewonnen wordt uit de Cannabis-Sativa plant, de Indische hennep. De actieve stof is THC (tetra-hydro-cannabinol). De gedroogde bloemtoppen en bladeren worden verwerkt tot een ruwe tabak, die marihuana, weed, grass of pot wordt genoemd. Een concentraat van de stof uit de bloemtoppen wordt tot harsachtige blokjes verwerkt en hasjiesj genoemd(“Hasj”)

Cannabis wordt op diverse manieren gebruikt. Door te blowen (roken van een “joint, stickie”), inademen met behulp van een waterpijp, verwerkt in gerechten (spacecake), of door dranken ( thee).

Cannabis geeft een ‘high’-effect. Het kenmerkt zich meestal door een ontspannen, geestverruimend euforisch, relaxt gevoel met associatieve denkpatronen. Ook zijn er veranderingen in de zintuiglijke gewaarwordingen en veranderingen in tijdsbeleving.

Cannabis veroorzaakt schade aan de luchtwegen doordat de teerneerslag van een “joint” een aantal keren is hoger is dan een gewone sigaret. Hierdoor is verhoogde kans op een acute en chronische bronchitis. Cannabis heeft ook invloed op het korte termijn en het werkgeheugen van de hersenen.
Gezondheidsrisico’s bij hogere doseringen zijn visuele of auditieve hallucinaties met angsten die tot paniek kunnen leiden.

Voor meer informatie over hulp bij cannabisverslaving kunt u contact opnemen met Affect2U (Addiction Facilities For Effective Cure and Therapy).