LSD verslaving

Wat is LSD verslaving?
LSD  (lyserginezuurdiëthylamide) is door de Zwitser A. Hoffmann in 1938 uitgevonden. LSD is een tripmiddel. De staat van bewustzijn verandert evenals veranderingen veroorzaakt in zintuiglijke waarnemingen.

LSD wordt meestal verkocht in de vorm van papertrips. Een papertrip is een vloeipapier wat doordrenkt is met een LSD-oplossing. Het is ongeveer een vierkante centimeter groot. LSD kan ook voorkomen in de vorm van kleine pilletjes of als vloeistof.

Een LSD trip duurt ongeveer 6 tot 12 uur. Het heeft een sterke werking op de stemming van de gebruiker. Gebruikers benoemen vaak het gevoel van euforie en extase, maar ook kalmte, harmonieus en een vredig gevoel kan optreden. Vaak hebben de gebruikers ook een lachkick. Negatieve effecten kunnen somberheid, angst en verwardheid zijn.
De tijd lijkt tijdens een trip veel langzamer te lopen. In heel extreme gevallen lijkt de tijd zelfs stil te staan. Daarnaast kunnen denkprocessen tijdens een trip associatiever worden.

Psychologische risico’s kunnen aanwezig zijn een ‘bad trip’. Hierbij is er sprake van extreme angst, opwinding, paranoia, depressieve gevoelens, paniek en verlies van realiteitszin. Psychoses kunnen ook ontstaan.

Voor meer informatie over hulp bij LSD verslaving kunt u contact opnemen met Affect2U (Addiction Facilities For Effective Cure and Therapy).